Öppettider

Mån-Fre 09.30-18.30, Lör 09.30-15.00

Luffarbiff med ljummen salicciasallad och kall grillsås med rårörda lingon.

 

Luffarbiffen eller som den kallas i fackspråk ”fjäderbladsbog”.
Köttet kan liknas med biff eller filé och sitter alltså på insidan av skulderbladet och tas från nötdjur.
Fram till för bara några år sedan blev det näst intill alltid färs av denna delikata styckdetalj men den passar helt klart bättre på grillen eller i grillpannan.

Förutom att grilla köttet hade jag också planerat en ljummen sallad på potatis, Salsiccia, rödlök, vitlök, körsbärstomater, timjan och ruccolasallad samt en kall sås på creme fraiche och rårörda lingon.

Ljummen salicciasallad, 4 pers
4 stora potatisar, kokta och tärnade
2 rejäla neutrala salsicciakorvar
250 gram körsbärstomater
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1 näve ruccolasallad
Några kvistar färsk kryddtimjan

Kall grillsås med rårörda lingon.
2 dl riktig creme fraiche
1-3 msk råröda lingon
Några droppar limesaft
Lite chilipulver
Lite salt
Färskmalen svartpeppar

Kommentera Dela

One Response to “Luffarbiff med ljummen salicciasallad och kall grillsås med rårörda lingon.”

  1. 2012-09-21 16:28
    Jonathan

    Det låter gott. Har ni några fler recept som kommer snart?

Kommentera

Please type the characters of this captcha image in the input box

Vänligen skriv in tecknen i fältet ovan för att kunna posta ditt inlägg.

Erbjudanden!

Öppettider

Mån - Fre 09.30 - 18.30
Lör 09.30 - 15.00

Följ oss på Facebook!Vår hemsida är anpassad för smartphonesPowered by Connected CMS