Öppettider

Mån-Fre 09.30-18.30, Lör 09.30-15.00

Grillad Picanha med chutneyglacerad potatis och chevrécreme

Kött:

1 bit picanha
Flingsalt

Snitta kappan på köttet med någon centimeters mellanrum
Gnid in rikligt med salt
Grilla indirekt på 170-190 grader i ca 1 timma eller till innertemperaturen är 57 grader för medium-rare

Potatis:

Potatis av fast sort, 2-3st /person
1/4 gul lök / person
1 klyfta vitlök / person
Chutney, helst hemkokt men köpt fungerar lika bra även om den där speciella känslan inte infinner sig.
En näve färsk bladpersilja
2-3 msk riktigt smör
Salt
Färskmalen svartpeppar

Skala och skär potatisen i kuber om 2 cm
Koka dem i saltat vatten någon minut.
Hacka löken grovt och krossa vitlöken mellan kniv och skärbräda. (pressa inte i vitlökspress, då tar vitlöken över)
Hacka persiljan och dela smör i kuber
Blanda samtliga ingredienser i en bunke, salta och peppra. Chutney får man tillsätta efter behov beroende på hur stark denna är. Styrkan skall inte ta över.
Lägg blandningen i ett foliepaket och förslut ordentligt. Grilla direkt ovanför glöden.

Chevrecreme:

4 dl Creme fraiche, 34%
130 gram Chévre
7-8 Soltorkade tomater i olja
En näve färska basilika blad
En skvätt flytande honung

Blanda samtliga ingredienser förutom honung och mixa med stavmixer.
Smaka av med honung efter egen smak

Kommentera Dela

Kommentera

Please type the characters of this captcha image in the input box

Vänligen skriv in tecknen i fältet ovan för att kunna posta ditt inlägg.

Erbjudanden!

Öppettider

Mån - Fre 09.30 - 18.30
Lör 09.30 - 15.00

Följ oss på Facebook!Vår hemsida är anpassad för smartphonesPowered by Connected CMS