Öppettider

Mån-Fre 09.30-18.30, Lör 09.30-15.00

Grillad Picanha med chutneyglacerad potatis och chevrécreme

Kött:

1 bit picanha
Flingsalt

Snitta kappan på köttet med någon centimeters mellanrum
Gnid in rikligt med salt
Grilla indirekt på 170-190 grader i ca 1 timma eller till innertemperaturen är 57 grader för medium-rare

Potatis:

Potatis av fast sort, 2-3st /person
1/4 gul lök / person
1 klyfta vitlök / person
Chutney, helst hemkokt men köpt fungerar lika bra även om den där speciella känslan inte infinner sig.
En näve färsk bladpersilja
2-3 msk riktigt smör
Salt
Färskmalen svartpeppar

Skala och skär potatisen i kuber om 2 cm
Koka dem i saltat vatten någon minut.
Hacka löken grovt och krossa vitlöken mellan kniv och skärbräda. (pressa inte i vitlökspress, då tar vitlöken över)
Hacka persiljan och dela smör i kuber
Blanda samtliga ingredienser i en bunke, salta och peppra. Chutney får man tillsätta efter behov beroende på hur stark denna är. Styrkan skall inte ta över.
Lägg blandningen i ett foliepaket och förslut ordentligt. Grilla direkt ovanför glöden.

Chevrecreme:

4 dl Creme fraiche, 34%
130 gram Chévre
7-8 Soltorkade tomater i olja
En näve färska basilika blad
En skvätt flytande honung

Blanda samtliga ingredienser förutom honung och mixa med stavmixer.
Smaka av med honung efter egen smak

Luffarbiff med ljummen salicciasallad och kall grillsås med rårörda lingon.

 

Luffarbiffen eller som den kallas i fackspråk ”fjäderbladsbog”.
Köttet kan liknas med biff eller filé och sitter alltså på insidan av skulderbladet och tas från nötdjur.
Fram till för bara några år sedan blev det näst intill alltid färs av denna delikata styckdetalj men den passar helt klart bättre på grillen eller i grillpannan.

Förutom att grilla köttet hade jag också planerat en ljummen sallad på potatis, Salsiccia, rödlök, vitlök, körsbärstomater, timjan och ruccolasallad samt en kall sås på creme fraiche och rårörda lingon.

Ljummen salicciasallad, 4 pers
4 stora potatisar, kokta och tärnade
2 rejäla neutrala salsicciakorvar
250 gram körsbärstomater
1 rödlök
1 klyfta vitlök
1 näve ruccolasallad
Några kvistar färsk kryddtimjan

Kall grillsås med rårörda lingon.
2 dl riktig creme fraiche
1-3 msk råröda lingon
Några droppar limesaft
Lite chilipulver
Lite salt
Färskmalen svartpeppar

Erbjudanden!

Öppettider

Mån - Fre 09.30 - 18.30
Lör 09.30 - 15.00

Följ oss på Facebook!Vår hemsida är anpassad för smartphonesPowered by Connected CMS